Je wekelijkse portie Transformatie van Joost Drenthe

Menu & Search

Afscheid

19 maart 2018

In het leven gebeuren soms minder leuke dingen. Een goede collega neemt afscheid, naaste vrienden gaan scheiden, je moeder overlijdt of je wordt zelf ontslagen. Er zijn nog vele andere situaties wat een gevoel van verlies oproept. De teleurstelling of de pijn snijdt als het ware door je ziel en logisch dat je daar enige tijd van moet bijkomen. Afscheid levert ook vaak een gat op in je leven en daar word je in het begin vaak mee geconfronteerd. Het schuurt als het ware.
Ervaren is een ding, uit het dal klimmen is een tweede. Gevoel van verlies wil eerst gevoeld worden en erkend. Dus dat is je eerste taak als je bezig gaat met het verwerken van verlies: pijnlijke gevoelens werkelijk in de ogen kijken. Soms helpt het om bij het afscheid of –als het plotseling kwam- nadien een tijdje een ritueel voor jezelf te doen. Zo sta je iedere dag even stil bij je gevoel en emotie. Iedere dag een wandeling, letten op je ademhaling of een tekst lezen, wat dan ook bij je past. Ook als je het verdriet of de boosheid nog niet vast wil pakken, een moment voor jezelf is de belangrijkste, eerste stap op je pad van verwerking.

– Ingrid Huting

Joost Drenthe
Joost Drenthe

Joost Drenthe is oprichter van de Orbis opleidingen, een toegewijde en ervaren coach, trainer en inspirator. Tegenwoordig is hij verbonden aan Essentia transformationele Training en Coaching. Hij is in staat om veel mensen aan te spreken in hun verlangen te ontwikkelen en te groeien. Joost biedt cliënten verruimende inzichten, transformerende ervaringen en praktisch toepasbare instrumenten.

Type your search keyword, and press enter to search