Je wekelijkse portie Transformatie van Joost Drenthe

Menu & Search

Het helpende antwoord

8 januari 2018

Een relatie is in diepste wezen niet met een ander maar met jezelf. Je ziet jezelf het beste op het projectiescherm dat de ander voor je is. Wat je uitzendt krijg je terug. De komende 5 Wekelijkse Wijsheden gaan over een aantal tips om je relatie succesvol(ler) te maken.

1. Het helpende antwoord
Geef het antwoord dat de ander het beste zal helpen.
Velen van ons geven antwoorden die min of meer automatisch uit ons ‘systeem’ komen. Maar je Bewustzijn is (hopelijk) krachtiger dan je automatische systeem.
Geef jezelf, na een vraag of opmerking van de ander, eens twee of drie seconden de tijd om een antwoord in je op te laten komen dat voor de ander het meest positief zou kunnen uitwerken. Dat betekent zeker niet overal ‘ja’ op zeggen – het kan ook juist een grens-stellend antwoord zijn maar probeer dan wel de ‘elektriciteit’ op de communicatielijn licht te houden.

Joost Drenthe
Joost Drenthe

Joost Drenthe is oprichter van de Orbis opleidingen, een toegewijde en ervaren coach, trainer en inspirator. Tegenwoordig is hij verbonden aan Essentia transformationele Training en Coaching. Hij is in staat om veel mensen aan te spreken in hun verlangen te ontwikkelen en te groeien. Joost biedt cliënten verruimende inzichten, transformerende ervaringen en praktisch toepasbare instrumenten.

Type your search keyword, and press enter to search