Je wekelijkse portie Transformatie van Joost Drenthe

Menu & Search

Houding

16 november 2015

Afhankelijk van je levenshouding kun je om het leven huilen of lachen. Huilen vanwege alle verschrikkelijke dingen die je in het nieuws en om je heen mee maakt. Of lachen omdat we in al die honderdduizend jaren nog steeds niet geleerd hebben goed met elkaar, met de dieren, ja met de hele aarde om te gaan. Mijn keus is voor lichtheid en (glim)lachen. Klagen en negativiteit brengen mijn energie naar beneden die ik juist in wil zetten om het in mijn eigen omgeving voor mensen beter te maken.

Het belangrijkste hulpmiddel daarbij is de betekenis die we aan een gebeurtenis geven. Glas half vol of half leeg? Kies maar. Niets heeft een betekenis dan die je er zelf aan geeft. Haal die interpretatie van een gebeurtenis af en het is gewoon wat het is, iets dat (letterlijk) passeert. Je zult ervaren hoeveel rust je dat geeft.

Vraag: Van welke, voor mij lastige gebeurtenissen, kan ik mijn interpretatie ervan loslaten?

Joost Drenthe
Joost Drenthe

Joost Drenthe is oprichter van de Orbis opleidingen, een toegewijde en ervaren coach, trainer en inspirator. Tegenwoordig is hij verbonden aan Essentia transformationele Training en Coaching. Hij is in staat om veel mensen aan te spreken in hun verlangen te ontwikkelen en te groeien. Joost biedt cliƫnten verruimende inzichten, transformerende ervaringen en praktisch toepasbare instrumenten.

Type your search keyword, and press enter to search