Je wekelijkse portie Transformatie van Joost Drenthe

Menu & Search

Intelligentie

29 oktober 2018

Afgelopen week hoorde ik de uitspraak: ik ben bang voor robotisering, van de mens welteverstaan. Als je naar allerlei TED sprekers kijkt en de toekomstvisie kent van Yuval Noah Harari beschreven in Homo Deus, dan gaat dat inderdaad gebeuren. Ziende hoe de mens in deze tijd met technologie omgaat, is het zeer goed mogelijk dat men in alle beroepen kunstmatige intelligentie gaat gebruiken. Het zorgt voor grote oplossingen op het gebied van gezondheidszorg, milieu en andere problemen. Maar natuurlijk ook voor andere oorlogsvoering. En wat ons vooral angst aanjaagt: zullen we controle kunnen houden als technologie het overneemt? Hoe houd je dan het overzicht als de informatiestroom alleen nog maar groter wordt?
Er is maar een oplossing in de veelheid van het leven: alles wat op je weg komt, toetsen aan je innerlijk geweten. In het hart kun je altijd de vraag stellen, ‘past dit bij mij of niet?’, ‘wil ik dit werkelijk?’. Ook als er niet gelijk een antwoord komt, dan kun je je dilemma memoreren als je gaat slapen. Als de laatste gedachte voor je inslaapt aan je dilemma is, draag je het als het ware in het licht. Vaak bij het wakker worden heb je dan een beter beeld of richting gekregen, om je dilemma aan te pakken.
Probeer het maar eens.

Ingrid Huting

Joost Drenthe
Joost Drenthe

Joost Drenthe is oprichter van de Orbis opleidingen, een toegewijde en ervaren coach, trainer en inspirator. Tegenwoordig is hij verbonden aan Essentia transformationele Training en Coaching. Hij is in staat om veel mensen aan te spreken in hun verlangen te ontwikkelen en te groeien. Joost biedt cliënten verruimende inzichten, transformerende ervaringen en praktisch toepasbare instrumenten.

Type your search keyword, and press enter to search