Je wekelijkse portie Transformatie van Joost Drenthe

Menu & Search

Lichter

24 september 2018

Laatst sprak ik een vrouw die al haar hele leven geloofde dat moederschap moeilijk was. Toch had ze kinderen gekregen, maar op de achtergrond bleef de gedachte spelen dat ze het niet goed deed. Vele mensen dragen zulke belemmerende overtuigingen een leven lang met zich mee. Dat mondt vaak uit in lastig gedrag voor zichzelf en de omgeving, maar ook in een groot energielek. Vaak blijven we liever in ons huis waar de duivel woont, dan dat we uitgaan om de engel te ontmoeten.
Als je blijft geloven dat een negatieve gedachte bij je hoort, ‘zo ben ik nu eenmaal’, weet je ook niet of het kan veranderen. Mijn ervaring is dat een ervaren gesprekspartner je negatieve overtuiging om kan buigen naar een positieve gedachte. Als je ook afspraken maakt met jezelf welke acties je nieuwe overtuiging ondersteunen, schrijf je als het ware in 100 dagen de oude overtuiging over op je interne harde schijf. De vrouw ging met een nieuwe gedachte ‘ik ben mens’ de deur uit, het maakte haar gedachten en gevoel een stuk lichter.

Ingrid Huting

Joost Drenthe
Joost Drenthe

Joost Drenthe is oprichter van de Orbis opleidingen, een toegewijde en ervaren coach, trainer en inspirator. Tegenwoordig is hij verbonden aan Essentia transformationele Training en Coaching. Hij is in staat om veel mensen aan te spreken in hun verlangen te ontwikkelen en te groeien. Joost biedt cliënten verruimende inzichten, transformerende ervaringen en praktisch toepasbare instrumenten.

Type your search keyword, and press enter to search