Je wekelijkse portie Transformatie van Joost Drenthe

Menu & Search

Verwar nooit je carrière met het hoofddoel in je leven

30 juli 2018

Je kunt om uiteenlopende redenen een carrière of werkveld kiezen. De intellectuele uitdaging of onderliggende waarden spreken je aan, of je doet iets wat je goed kunt. Toch zijn de belangrijke doelen in je leven soms anders dan het werk wat je doet. Mensen hebben drie essenties waar ze een carrière mee bouwen: kunnen, willenen … zijn, in de zin van: past het bij wie ik ben. Gedurende je leven leer je wat je goed kunt, daar kun je een lijst van maken. In de loop van je leven krijg je ook zicht op wat je wilt, daar kun je ook een lijst van maken. Vaak verandert dat ook in opeenvolgende fasen van je leven. Wie je bent, je zijn, is een gebied om wat langer bij stil te staan. Hiervoor dien je zelfkennis op te doen, om zicht te krijgen op je essentie. Ook hier kun je een lijstje van maken met eigenschappen die jou echt typeren. Wanneer je deze drie gebieden naast elkaar zet en je daarop bezint, kun je verbanden gaan zien en zicht krijgen op de doelen in je leven. Dat hoeft overigens niet gelijk tot een carrière switch te leiden; je kunt ook in je privé leven je levensdoelen zo een nieuwe vorm geven.

Ingrid Huting

 

Mocht je meer willen weten over wat voor jou je essentiële  levensdoelen zijn: op dinsdag 9 oktober geef ik de Masterclass ‘Je Bestemming’ in Amersfoort. Ontdek in een queeste al je levensgebieden om zicht te krijgen op je bestemming. Meer info

Joost Drenthe
Joost Drenthe

Joost Drenthe is oprichter van de Orbis opleidingen, een toegewijde en ervaren coach, trainer en inspirator. Tegenwoordig is hij verbonden aan Essentia transformationele Training en Coaching. Hij is in staat om veel mensen aan te spreken in hun verlangen te ontwikkelen en te groeien. Joost biedt cliënten verruimende inzichten, transformerende ervaringen en praktisch toepasbare instrumenten.

Type your search keyword, and press enter to search