Je wekelijkse portie Transformatie van Joost Drenthe

Menu & Search

Waartoe zijn wij op aarde?

17 september 2018

Dat was (vroeger?) de eerste vraag van de catechismus van de kerk. Maar heb je die vraag weleens voor jezelf beantwoord? Er zullen voor verschillende mensen natuurlijk verschillende antwoorden gelden, maar ik denk dat er wel een aantal overeenkomende richtingen zijn. Zoals:

  • Om te leren. Bijleren, zowel als afleren. Als je leert, groei je. Zo niet, dan ontstaat er stilstand, vervolgens achteruitgang en tenslotte een afsterven. Vraag: waar ben je nu nog aan het (af/bij)leren?
  • Om je eigen specifieke talenten te ontdekken en diedaarna uit te pakken en in de wereld te zetten. Vraag: welke zijn dat eigenlijk en gebruik je ze al ten volle?
  • Om mee te bewegen met de richting waarin je levenswind blaast. Die wind kun je niet beïnvloeden. Je kunt wél je zeilen naar de wind zetten en leren een goede Levens-surfer te worden. Vraag: als je zo’n tegenwind ervaart, welke overtuiging of gedachte zou je dan kunnen veranderen zodat je tot een ander gevoel en dus een andere handeling kom?

En het Bonuspunt: Neem het Leven niet altijd te serieus – je komt er toch niet levend uit.

Joost Drenthe
Joost Drenthe

Joost Drenthe is oprichter van de Orbis opleidingen, een toegewijde en ervaren coach, trainer en inspirator. Tegenwoordig is hij verbonden aan Essentia transformationele Training en Coaching. Hij is in staat om veel mensen aan te spreken in hun verlangen te ontwikkelen en te groeien. Joost biedt cliënten verruimende inzichten, transformerende ervaringen en praktisch toepasbare instrumenten.

Type your search keyword, and press enter to search